ZABORAVITE NA AVOKADO I MASLINOVO ULJE: Ovo je nova SUPERHRANA i košta SAMO 50 DINARA
Avokado, Foto: AP

sjajno

ZABORAVITE NA AVOKADO I MASLINOVO ULJE: Ovo je nova SUPERHRANA i košta SAMO 50 DINARA

Osim što je u trendu, kupus je i veoma nutritivno bogat

Objavljeno:

Pretražujući kulinarske kanale na društvenim mrežama, naići ćete na bezbroj snimaka kuvara iz celog sveta koji hvale kupus kao izuzetno svestrano povrće. Zato, prilikom sledeće kupovine, razmislite o tome da ga dodate u korpu.

Osim što je u trendu, kupus je i veoma nutritivno bogat. Sadrži vlakna, polovinu dnevne potrebe za vitaminom K, trećinu potrebe za vitaminom C i deset odsto dnevne potrebe za folatima. Ovo lisnato povrće takođe sadrži tragove mangana, vitamina B6, kalcijuma, kalijuma, vitamina A, gvožđa i riboflavina.

Kupus ribanac, Kupus, Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Kupus pripada porodici kupusnjača, zajedno sa brokolijem, karfiolom, keljom i zelenilom. Svi oni sadrže jedinjenja koja se bore protiv raka i imaju moć da kontrolišu upalu i smanjuju rizik od srčanih problema, prenosi Index.hr.

Kupus može da varira u boji od zelene do crvene i ljubičaste, a listovi mogu biti glatki ili naborani.

Prema ChefIQ-u, „kupus ponekad može da dobije lošu reputaciju“, uglavnom zato što, kada se prekuva, može da ispušta neprijatan miris sumpora

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.